Sisusta väreillä oikein!

Sisusta väreilläVärit antavat sisustuksessa energiaa ja toisaalta rahoittavat ja tasapainottavat. Värit tekevät usein kodista kodin, mutta suomalaiset suosivat edelleen väritöntä kotia.

Sisustussuunnittelija Sari Kosonen säikähti taas, kun muutti Englannista takaisin Suomeen: ihmisten huoneet ja sisustus oli niin kuolleen väritöntä!

MTV3:n haastattelema sisustussuunnittelija rakastaa itse värejä ja käyttääkin niitä paljon. Kenties värien rohkeä käyttö sisustuksessa on brittivuosien antia, sillä briteissä käytetään paljon värejä sisustuksessa.

Kososen mukaan väreissä ei ole koskaan mitään pahaa, mutta niitä ei kuitenkaan voi läiskiä miten sattuu ja minne sattuu.

- Kaikilla vain ei ole värisilmää. Värisilmää ei voi opetella, sen saa syntymälahjana. Mikäli ei saanut tätä lahjaa, kannattaa käyttää värien suunnittelussa apuna sisustusoppaita ja ihan sisustussuunnittelijan palveluita.

Värit siis energisoivat tai rauhoittavat. Siksi huoneen käyttötarkoitus ja tila vaikuttavat värien valintaan: makuuhuoneeseen valitaan mieluummin rauhallisia, maanläheisiä ja murrettuja värejä, kun keittiössä taas voi hyvin irroitella energisoivilla punaisilla ja oransseilla.

Jos värejä ei heti uskalla lätkäistä koko sienällistä, niitä voi kokeilla pieninä ripauksina verhoissa, tyynyissä ja muissa tekstiileissä.

Tänä keväänä trenditietoisimpien sisustuksessa suositaan kaikenlaisia pastellin sävyjä kontrastikkaan mustan ja valkoisen sekä puun rinnalla. Toisaalta myös metallin sävyt sekä eri harmaat ja ruskeat ovat muodissa.Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun