Sisustetaan struktuureilla ja materiaaleilla

sisustetaan materiaaleillaErilaiset, toisistaan poikkeavat materiaalit ovat aina muotia, mutta tänä syksynä ne ovat sisustuksen kuumista hottia! Puu pelkällä puupinnalla, nahka nahkana, karva, villa... Kaikki materiaalit saavat näkyä, tuntua ja jopa tuoksua.

Tekstiileillä erilaisilla materiaaleilla on sisustettu jo vuosia: sohvassa nahka-, villapalmikko- ja puuvillatyynyt istuvat rivissä sulassa sovussa. Verhoissa materiaali on saanut tuntua ja näkyä: voimakasta loimuavaa taftia, jämäkkää puuvillaa tai pehmeää plyyssiä sisustuksen tai fiiliksen mukaan. Syystrendissä verhojen määrää lisätään niiden kodikkuuden vuoksi.

Rautakeskon visual manager Päivi Laitinen-Slotten mukaan se mikä nyt on uutta on se, että luonto kaikkine pintoineen pyrkii koteihin. Varsinkin nuoria kiinnostaa luonnonläheisyys ja luonnonmateriaalit pelkästään jo ekoajattelun vuoksi, huolimatta sisustustyylistä.

- Luonnonmukaisuus ja ympäristöajattelu näkyy esimerkiksi sellaisena, että nuoret haluavat puupinnat näkyviin. Puupinnat jätetään käsittelemättä tai niille valitaan kevyempi pinnoitus, Laitinen-Slotte sanoo MTV3:n haastattelussa.

Useita trendejä päällekkäin

Tällä hetkellä sisustuksessa on useita erilaisia trendejä päällekkäin. Laitinen-Slotten mukaan yksi niistä on teollisuustyyli, jossa rosoisuus ja ylellisyys sekoittuvat. Erityisesti tässä sisustustyylissä erilaisilla materiaaleilla puusta metalliin luodaan sisustukseen kontrasteja. Värejä saa olla, mutta mieluummin hallitusti ja hillitysti sieltä värikartan tummemmasta päästä. Teollisuustyylisiä kalusteita ja sisustustarvikkeita löytyy esimerkiksi Ferm Livingin mallistosta, joita saa useimmista netin sisustuskaupoista: 

Yhteensä: 11 sisustuskauppaa
Valitse kategoria
X
Huonekalut
Kattaus
Koriste-esineet
Kynttilät
Lastenhuone
Makuuhuone
Matot
Piha
Sisustustarrat
Säilytys
Tapetit
Taulut ja julisteet
Tekstiilit
Valaisimet
Verhot
Vetimet
Valitse maksutapa
X
Lasku
Luottokortit
Osamaksu
Paypal
Postiennakko
Verkkopankit
Valitse toimitustapa
X
Kotiinkuljetus
MyPack
Nouto
Pakettiautomaatti
Posti
Arvostelun mukaan
X
Ei arvostelua
Poista kaikki suodattimet

Toinen vallalla oleva tyyli on vaalea ja heleä, jossa valkoinen on vallitsevana elementtinä ja sitä maustetaan kivasti heleillä värisävyillä sekä erilaisilla materiaaleilla, puulla, metallilla, betonilla, harmaalla, mustalla sisustuksen mukaan.

Etninen sisustustyyli on aina muotia, se vain muuttuu muiden vallitsevien sisustustyylien mukaisesti. Tällä hetkellä etninen tyyli on maustettu luonnonmateriaaleilla, kuten puulla ja kivellä, ja siinä myös erilaiset pinnat erimerkiksi seinämaaleissa korostuvat.

Seinissä valkoinen on edelleen vallitseva, mutta kalpean valkoisten rinnalle on nyt tulltu paljon muutakin kuin värillisiä pieniä tehosteseiniä: betonirappauksia, karkeita lauta- ja vaneriseiniä, maalattuja lautaseiniä. Maalipuolella tämän syksyn uutuus ovat sävytettävät liitutaulumaalit, joilla hauskoja liitutauluyksityiskohtia saa nyt myös omaan sisustukseen sopivalla sävyllä.

Rohkeus on valttia sisustuksessa

Laitinen-Slotte kannustaa rohkeuteen sisustuksessa. Vain kokeilemalla voi löytää esimerkiksi hauskan ja mieluisan seinäpinnan useista eri struktuurivaihtoehdoista. Aina ei kannata tyytyä siihen turvallisimpaan vaihtoehtoon, sillä ottamalla riskin ja valitsemalla rohkeammin voi saada paljon tyydyttävämmän lopputuloksen. 

Erilaisten pintojen ja materiaalien testauksen voi kuitenkin aloittaa niistä sisustustyynyistä ja puupöllijakkaroista. Sittemmin sitä voi laajentaa seinäpintoihin. Parhaimmillaan erilaiset materiaalit tuovat kotiin ihanaa kodikkuutta ja luonnollisuutta sekä oivaltavaa leikkisyyttä!Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun