Näin asennat verhot oikein, katso vinkit

Näin asennat verhot oikein, katso vinkit

24.02.2015

Verhoilla on valtava merkitys huoneen sisustukseen, sen ilmapiiriin, henkeen ja valon määrään. Katso vinkit, kuinka asentaa verhot oikealle korkeudelle.

Verhojen kiinnityskohta määritellään sen mukaan, onko huone korkea vai matala, millaiset verhot ovat kyseessä ja paljonko valoa halutaan huoneeseen päästää. Savon Sanomat haastatteli sisustussuunnittelijaa ja kysyi selkeät vinkit verhonkiinnitysongelmaan, joka yleisesti koetaan hankalaksi sisustuksessa.

1. Korota huonetta verhoilla. Matalassa huoneessa verhot voi kiinnittää kiskolla vaikka kattoon ikkunan viereen, jolloin verhot tekevät huonetta korottavan pylväsmäisen vaikutelman. Näin sisustetaan usein esimerkiksi hotellihuoneissa.

2. Madalla huonetta verhoilla. Korkeassa tilassa puolestaan voi käyttää verhotankoa, joka kiinnitetään ikkunan yläreunan ja katonrajan puoliväliin. Verhotanko tekee vaakamaisella linjallaan huonetta madaltavan vaikutelman.

3. Kiinnitä laskosverhokin oikein. Laskosverho jätetään aina vähän auki. Siksi se kannattaa kiinnittää lähes katonrajaan, jolloin se ei peitä ikkunaa ja sieltä tulevaa valoa. Se myös antaa vaikutelman, että verhon takana on ikkunaa korkeammin kuin oikeasti onkaan.

4. Korkean tilan kaksiosaiset ikkunat voi sisustaa verhoilla niin, että verhot on vain alemman ikkunan korkeudella. Ylempi ikkuna voidaan jättää vapaaksi verhoista tai siihen voidaan asentaa erikseen kaihdin tai laskosverho.

Vinkit: Sisustussuunnittelija Milla Alftan


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun