Habitare-messuilla kodikkuus oli sisustuksen a ja o

Habitare-messuilla kodikkuus oli sisustuksen a ja o

12.09.2016

Vihdoinkin kodikkuus ja yksilöllisyys ovat sisustuksessa muotia! Jokavuotisissa sisustuksen ykkösmessu Habitaressa saatiin tänä vuonna nähdä jo jotain ihan muuta kuin tunteettomina kiiltävää kromia, valkoisia seiniä ja kiiltävänvalkoisia kaapin ovia. Nyt koti saa kylpeä väreissä, saa olla täynnä tavaraa ja ennen kaikkea näyttää omistajaltaan!

Habitare-messut ovat vuosittain Helngin Messukeskuksessa sisustusuutuuksien esiinmarssi, johon jokainen sisustustoimittaja ja sisustusbloggaaja kiirehti jo ennakolta haistelemaan tulevan talven sisustustrendejä. Tämän vuoden Habitare-messut loppuivat eilen sunnuntaina.

Habitare-messut olivat tänä vuonna värikkäämmät kuin aikoihin. Tässä syyt miksi:

1. Erilaisia materiaaleja ja tekstuureja

Nyt sisustuksessa on trendikästä käyttää mahdollisimman monipuolisesti erilaisia materiaaleja, kuten betonia, kiveä, nahkaa, metalleja, kipsiä, kaikenlaisia kivilajeja, erilaisia kankaita, villaa ja kaikkia muita luonnonmateriaaleja. Jopa sammalseinää ja muita eläviä materiaaleja sisällä. Materiaaleja käytetään niin monipuolisesti eri asioissa kuin vain mielikuvitus sallii!

Uusin villitys luonnonmateriaaleista on selvästi korkki. Korkkia esiintyi Habitaressa vähän siellä ja täällä, erilaisissa käyttökohteissa.
 

2. Persoonallisuus

Nyt yksilöllinen sisustus on viimein päässyt trendi-ilmiöksi, kaikkien näiden massavuosien jälkeen! Tänä vuonna on viimein trendikästä tehdä oman näköistä ja omantuntoista sisustusta. Jokaisella ei ole pakko olla Lokki-valaisin ollakseen trendikäs sisustaja, vaan muodikkainta on se, että pistää omaa persoonaansa rohkeasti peliin, esimerkiksi rohkeiden värien, taulujen, matkamuistojen ja eri-ikäisten, itselle tärkeiden huonekalujen muodossa.

3. Metallit saa edelleen kiiltää!

Erilaiset metallit ovat hohtavuudessaan edelleen trendikkäitä. Kulta, pronssi, kupari, hopea, punakulta... kaikki mikä kiiltää on muotia nyt. Yhdistettynä luonnolliseen, värikkääseen ja persoonalliseen tai raikkaaseen sisustukseen erilaiset metallit antavatkin kivaa kontrastia sisustukseen.

4. Viherkasvit ja etenkin yrtit

Monenlainen hörhöily on ollut jo pitkään muodissa, niin sisällä kuin ulkona, mutta nyt on erityisen trendikästä raahata sisälle mahdollisimman paljon erilaisia ruohoja kasvamaan. Ne saavat suorastaan rehottaa! Siisti jukkapalmu ei enää riitä, vaan erilaiset runsaat vehkat, köynnökset, peikonlehdet ja muut pursuilevat ja syvänvihreät kasvit ovat todella in juuri nyt!  Keittiössä taas saa olla pitkä rivi yrttiruukkuja!

5. Tapetit

Aidosti persoonalliset ja värikkäät taperit ovat vihdoin täällä ja valtavirtaa! Seinälle voi laittaa nyt kukkia, maisemia, värejä, ornamentteja, eläimiä... melkein mitä vaan! Onkohan tapettivalikoima ollut koskaan näin laaja ja runsas?!?

6. Värit seinissä

Syvät ja runsaat värit ovat täällä taas, oikeastaan ensi kertaa sitten 1970-luvun! Nyt väriä ei laiteta enää pieninä varovaisina vivahteina tai läiskinä huoneeseen, vaan nyt on lupa maalata kaikki seinät rohkeasti lempivärillä. Kunhan huolehtii riittävästä valaistuksesta niin, ettei huoneeseen jää hämärä. Kuusenvihreä ja muutkin elinvoimaiset vihreän sävyt ovat nyt muodissa. Värit saavat olla samalla utuisen unisia ja murrettuja, mutta toisaalta luonnollisia ja raikkaita, suoraan luonnosta poimittuja!


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun