Persoonallisuus on tämän hetken sisustustrendi

Persoonallisuus on tämän hetken sisustustrendi

13.10.2016

Tämän päivän sisustuksessa trendikkäintä on sisustaa rohkeasti koko omalla persoonallaan. Persoonattomat sisustuslehtikodit ovat menneen talven lumia, sillä nyt myös suomalaisissakin kodeissa saa näkyä ja räiskyä, niin ihmiset kuin värit! Anonyymius on vihdoin out!

 

Syksyn ja talven trendeistä on puhuttu paljon lehdissä ja sisustusblogeissa, suurimpia massatrendejä ennusteltu ja kuumimpia hittejä uumoiltu. Näissä ennusteissa on tietty kaava ja yleistrendi luonnollisempaan, värikylläisempään ja rentouttavampaan maailmaan ja sisustukseen, mutta yksi kaikkia ennusteita yhdistävä tekijä on ylitse muiden. Nimittäin persoonallisuus ja kodikkuus! Anonyymius on aivan yhtä out kuin kiiltävän valkoiset keittiön kaapit!

 

Suomalaiset ovat todella innokkaita sisustajia, mutta ammattilaissisustajien mukaan monesti noudattavat valitettavan kaavamaisesti sisustuslehtien ja -suunnittelijoiden vinkkejä. Jopa niin, että koti näyttää sisustuslehden kodilta, mutta sielä ei näy asukkaiden persoonista yhtään mitään! Elle Decoriin ammattilaissisustajien tekemässä listassa lähes tärkein virhe, johon ammattilaisetkin kiinnittävät huomiota, oli kodin persoonattomuus. Se, että kotiin satsataan, mutta sitä ei uskalleta sisustaa koko sydämellä.

 

Kaikki uusimmat trendit menevät nyt kuitenkin sisustuksessa siihen suuntaan, että myös kankeat suomalaiset saavat alkaa näkyä ja räiskyä omissa kodeissaan. Mitä persoonallisempi ja kodikkaampi koti on, sitä trendikkäämpi se on. Nyt on trendikästä käyttää kodissa rakastamiaan värejä, varsinkin luonnonläheisiä, vahvasti elämää energisoivia värejä, sekä luonnonmateriaaleja. Vihersisustaminen on yksi vahva trendi, joka näkyy muun muassa kuoseissa, pintamateriaaleissa sekä tietysti runsaana viherkasvien suosimisena.

 

Yksittäisistä viime aikojen trendiväreistä ja -materiaaleista säilyy edelleen suosiossa kupari, kulta ja muut metallihohtovärit, sekä maanläheinen tumma vihreä, ennustaa sisustusblogi Oblikin pitäjä Jutta Karihtala Aamuset-lehden haastattelussa. Niiden rinnalle tulee lämmin ruskea, ehkä murrettu tiilenpunainen, rouhea keramiikka, ryijyt ja sametti.

 

Katso netin sisustuskauppojen ideat ja tarjoukset tälle syksylle Sisustuskaupoista.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun