Rosoisuus on yksi ensi vuoden sisustustrendi - katso mitä muuta

Rosoisuus on yksi ensi vuoden sisustustrendi - katso mitä muuta

14.11.2016

Ensi vuonna saa näkyä rosoa ja persoonallisia fiboja sisustuksessa, kaiken ei enää tarvi, eikä oikeastaan saakaan olla tiptop. Ensi vuoden sisustustrendeistä myös yhteisöllisyys, lepotilat ja luonnonmateriaalit ovat ylitse muiden. Ensi vuonna satsataan siihen, että kotona viihdytään ja rentoudutaan.

 

Koti pitäis olla paikka, jossa niin sanotusti ladataan akkuja. Monelle se on kuitenkin yksi suorittamisen kohde: täytyy olla kaunista ja siistiä, vuodenaikojen ja trendien mukaan vaihtuvat värit ja sohvatyynyt, uusi tapetti aika ajoin ja uusia sisustusesineitä. Kodin ja sisustamisen suorittaminen sotii kuitenkin kaikkea sitä vastaan, mikä on ensi vuonna muodissa.

 

Suomalaiseenkin sisustukseen ja sisustamisen kulttuuriin on viimein saapumassa muotiin tanskalainen käsite hygge, joka tarkoittaa helppoa ja leppoisaa viihtymistä kotona ja missä nyt milloinkin. Siihen sisältyy toki myös sisustaminen, mutta mikäli sisustaminen menee suorittamisesti, se ei enää kuulu hyggen piiriin. Hyggeen kuuluu kynttilät, takkatuli ja lämpimät viltit, rennot lepotuolit ja viihtyisä, persoonallinen ja rento koti, sellainen, jossa jokaista nurkkaa ei olekaan sisustettu viimeisten trendien mukaan.

 

Hygge käsittää oikeastaan kaikki muutkin muoti-ilmiöt, nimittäin lepotilat, luonnonmateriaalit ja yhteisöllisyyden, sen, että naapuri voi piipahtaa milloin vain kahvilla ja sen, että kotona saa tuoksua puu eikä pesuaine. Sen, että jossain kohtaa taloa, oli se sitten olkkarissa, pukuhuoneessa tai kylpyhuoneessa, on rento nojatuoli, johon voi rojahtaa päivän päätteeksi tai vaikka kesken sen. Olkoonkin, että tämä nojatuoli olisi puolillaan puolipitoisia vaatteita...

Mitä muuta ensi vuoden trendit tuovat tullessaan?

 

1. Korkki ja muut luonnonmateriaalit

Luonnonmateriaaleista korkki on ehdottomasti trendikkäin ensi vuonna. Nyt korkkia laitetaan kotiin jo rohkeammin: kokonaisen seinän voi päällystää korkilla tai sitä voi ripotella sinne tänne tuolien ja pöytien pinnoiksi.

 

2. Punaiset tiilet ja muut maanläheiset sävyt

Vanhojen teollisuusrakennusten terrakottatiiliä ei voi olla ihailematta - ja ensi vuonna ne ovatkin vielä kovemmassa huudossa kuin nyt! Näitä luonnonläheisiä sävyjä voi toki tuoda kotiinsa muutenkin, eli ihan tekemällä pintoja uusiksi tai tapeteilla ja maalaamalla. Olennaista on rosoisuus ja viimeistelemättömyys.

 

3. Pehmustettu sängynpääty

Makuuhuoneeseen halutaan nyt glamouria, ja mikä on enemmän sitä kuin ihanan pehmeä samettinen sängynpääty kymmenine nappeineen! Sängynpääty voi olla myös vaikka nahkaa tai jotain muuta kangasta, pääasia on, että se on pehmeä ja sitä vasten voi nojata iltaisin.

 

4. Lepotilat

Pikku kolot ja pesät, nojatuoli ja kiva jalkalamppu, ikkunasyvennys patjoineen tai suuri tyyny lattialla, ovat jotakin mitä ensi vuonna halutaan tuoda koteihin. Näihin koloihin voi vetäytyä kun haluaa olla rauhassa tai lukea tai muuten vain rentoutua. Tämä on hyggeä parhaimmillaan!


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun