Onko kotisi sisustettu hyggesti? Näillä vinkeillä tuot hyggeä kotiisi nopeasti

Onko kotisi sisustettu hyggesti? Näillä vinkeillä tuot hyggeä kotiisi nopeasti

16.03.2017

Olet varmasti kuullut hyggestä? Tuosta tanskalaisten onnellisuustakuusta? Tanskalaisten hygge-asiantuntijoiden mukaan hyggeillä voi nimenomaan vain kotona ja siksi tietyt elementit sisustamisessa ovat äärimmäisen tärkeitä hyggeilyn kannalta. Tärkeimmät näistä on nopea ja helppo toteuttaa missä tahansa kodissa! Katso hygge-vinkit jutusta.

 

Hygge kiteyttää sisäänsä sen kaiken ihanan positiivisen, mitä suomalaisetkin ihan luonnostaan tekevät joka vuosi marraskuusta tammikuuhun. Nimittäin löhöilevät kotona, ottavat rennosti, lukevat kirjaa takkatulen ääressä, polttavat kilokaupalla kynttilöitä, kääriytyvät lämpimiin viltteihin ja nauttivat hyvästä ruuasta ja hyvästä seurasta viikonloppuisin. Valitettavasti tanskalaiset ovat osanneet tuotteistaa hyggensä niin hyvin, että ilmiö liitetään nyt vain tanskalaisiin.

 

Siksi mekin, hyggeilyn luontaiset asiantuntijat, kuuntelemme mitä tanskalaisilla hipstereillä on kerrottavaa hyggeilystä, siitä, miten hygge-meininkiä saa kotiin nopeasti ja helposti. Siihen riittää kolme ihan tavallista elementtiä sisustuksessa:

1. Pehmeä valaistus ja kynttilät

Tanskassa kynttilöitä kuluu puolet enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa. Se johtuu hyggeilystä, sillä mikään ei sovi hyggeilyyn valaistukseksi paremmin kuin kynttilät. Kynttilöitä kuluu Tanskassa muutenkin kuin jouluna. Kivat kynttiläasetelmat sytytetään joka ilta illan hämärtyessä, ja miksei niitä voi polttaa päivälläkin esimerkiksi ruokapöydässä.

 

Kynttilöiden lisäksi kivat valoköynnökset ja pehmeät epäsuorat valonlähteet luovat tehokkaasti tunnelmaa. Vältä siis hyggeillessä käyttämästä niitä keittiön loisteputkivaloja, jotka on tarkoitettu ainoastaan leivontapäiviin, ja klikkaa pari pientä lukuvaloa päälle olohuoneen nurkkaan.

 

Paras valon ja tunnelman luoja on tietysti takkatuli, jonka ei tarvitse loimottaa aggressiivisesti, vaan takassa voi palaa pari suurta halkoa kitumalla.

Katso ihanat valaistusideat Room21:stä

2. Tunnelmallinen hygge-nurkka

Jokaisesta tanskalaisesta olohuoneesta löytyy nurkkaus hyggeilyä varten. Eli pehmeä nojatuoli, johon voi käpertyä kirjan tai lehden kanssa pehmeään, tyynyjen ja vilttien syleilyyn. Voit myös sisustaa koko olohuoneen hyggeilyä varten, jolloin sohvat täyttyvät ihanista tyynyistä, kivoja lehtiä ja kirjoja on käden ulottuvilla, vilttejä saatavilla ja valaistusta mahdollista muuttaa hyvinkin tunnelmalliseksi tarpeen mukaan.

3. Hyggemäiset materiaalit ja lempeät värit

Hyggemäinen tunnelma syntyy mahdollisimman luonnollisesta ja pehmeästä, soljuvasta ympäristöstä, johon on helppo solahtaa mukaan. Tanskalaiset suosivat lempeitä ja helppoja valkoisen, beigen ja lämpimän harmaan sävyjä sisustuksessa ja panostavat materiaaleihin. Aitoon puuhun, aitoihin luonnontekstiileihin, jotka näyttävät mutta myös tuntuvat hyviltä. Villaviltit, aidot taljat, pehmeät neulokset tuntuvat ihanilta torkkupeitoissa ja tyynyissä. Lattialla ihanan pehmeä villamatto lämmittää  varpaita ja mieltä. Seinillä pehmeät ryijyt, nuo mummoudesta trendikkyyden huipulle nousseet esineet, vaimentavat ääntä ja antavat lämmintä tunnelmaa huoneeseen. Tanskalaiset välttävät kirkkaita ja liian aktivoivia värejä, kun kirkasta punaista ja keltaista.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun