Mitä ovat tämän vuoden sisustustrendit? Katso sisustusmessuilta poimittua

Mitä ovat tämän vuoden sisustustrendit? Katso sisustusmessuilta poimittua

18.04.2017

Maailman suurimmilla sisustusmessuilla Milanossa keskityttiin taas entistä viihtyisämpiin ja kodikkaampiin koteihin. Milanon messuilta bongataan tuoreita sisustusideoita ja ennustetaan tulevia trendejä. Nykyään trendien saapumista ei tarvitse enää odotella vuosia, vaan trendit saapuvat Suomeenkin todella pian. Lue, mitä kaikkea tuleva vuosi tuo mahdollisesti sisustuskauppoihin ja kotien sisustukseen!

 

Milanoon suuntaavat tuhannet ja tuhannet sisustussuunnittelijat ympäri maailman. Suomesta messuilla oli haistelemassa ainakin sisustussuunnittelija Helena Karihtala, joka kertoi MTV3:lle huomionsa. Karihtalan mukaan kevät on todella hyvää aikaa raikastaa sisustusta, vaikka sitten ihan pienillä yksityiskohdilla ja väreillä. Helena Karihtalan poiminnat Milanosta:

1. Marmori eri väreissä

Marmori pysyy edelleen trendien aallon harjalla, ei pelkästään valkoisena, vaan myös muissa väreissä, kuten vihreänä ja mustana. Marmoria voi olla missä vaan artioista pikkupöytään tai kynttilänjalkaan.

2. Mokkanahka ja plyyshi

Huonekaluissa nahka ja pehmeät tekstuurit ovat olleet jo pitkään muodissa, mutta nyt materiaalien pehmeys halutaan viedä uudelle levelille. Mokkanahka on astetta pehmeämpi nahkaa ja plyysi astetta ylellisempi ja kestävämpi samettia. Trendien huipulla pysyttelevä haeskelee siis näitä materiaaleja sisustukseen.

 

3. Sohvien koko ja muunneltavuus kasvaa

Viimeisten viiden vuoden aikana huonekaluissa, ennen kaikkea sohvissa on suosittu kevyttä ja siroa rakennetta ja muotoa. Milanon messuilla näkyi selvästi kookkaampia huonekaluja kuin aikoihin. Sohva saa taas olla laaja, pehmeä ja kutsuva peti, jonne voi hukuttautua maailman pahuudelta suojaan. Sohvalla on tyynyjä, jotka lisää laajaa efektiä. Suuren sohvan kylkeen sopii ihanasti siro kuparinen tai marmorinen pikkupöytä.

Samalla sohvista tulee yhä muunneltavampia. Esimerkiksi Ikean uusimmissa mallistoissa on moduulisohvia, joista voi muokata melkein mitä vain sängystä sohvapöytään tai rahiin.

4. Savuiset värit

Värit tulivat uudelleen muotiin ihan vastikään, ja edelleen on trendikästä käyttää värejä rohkeasti. Pehmeät, luonnolliset ja murretut värit tukevat parhaiten sellaista kodikasta sisustusta, johon jokainen sisustussuunnittelija nyt pyrkii. Savuinen tumma vihreä, syksyn maanläheiset värit ja todella tumma sininen ovat nyt trendien huipulla. Uusia värejä voi tuoda kotiin myös pieninä ripauksina.

5. Ylellisyys ja boheemius rinta rinnan

Ylelliset hienostuneet yksityiskohdat ovat nyt sisustuksessa in, sillä makuuhuoneeseen halutaan glamouria ja kylpyhuoneeseen edelleen tassuammeita nostattamaan betoniseinien rouheutta. Ylellisten trendien rinnalla kulkee kuitenkin boheemi kirppistyyli, jossa kaikki on hyvällä maulla kierrätettyä. Nämä trendit yhdistää uuden tyyliset kalusteet, joissa vanha, koukeroinen tyyli yhdistetään uuteen, näin kotiin saadaan rouheutta ja syvyyttä mutta samalla uutta.

6. Bambu, mänty ja punaisemmat puulajit

Ekologisuus ja kestävä kehitys ovat yhä tärkeämpiä asioita myös sisustuksessa. Siksi esimerkiksi nopeasti kasvava bambu noussee uuteen suosioon. Suomalainen mänty nopeasti tummuvana ja persoonallisena, kodikkaana puuna, voi myös tulla uuteen suosioon, sillä Milanon messuilla näkyi paljon voimakkaan värisiä puulajeja, jopa punaisia.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun