Näin saat nopeasti näyttävyyttä sisustukseen

Näin saat nopeasti näyttävyyttä sisustukseen

08.05.2017

Olet varmasti usein miettinyt sisustuslehtiä selatessasi, että miksi oma kotisi ei näytä tuolta? Vaikka kuinka pidät sisustuksesta ja satsaat siihen, silti se harvoin näyttää sisustuslehtien täydellisiltä kodeilta. Nyt paljastamme vinkit, joilla saat myös omaan kotiisi sisustuslehtien ihanien kotien tunnelmaa!

 

Vinkit ovat todella yksinkertaisia eivätkä vaadi suuria satsauksia, ainoastaan kokonaisuuden hallintaa! Lue vinkit ja kokeile sisustaa vinkkien perusteella esimerkiksi aluksi olohuone.

 

1. Suuret, yhtenäiset matot

Yksi iso matto saa huoneen näyttämään suuremmalta ja yhtenäisemmältä kuin pienillä matoilla sisustettu. Hanki näyttävä iso matto tai yhdistä useampi samantyylinen matto päällekäin yhdeksi isoksi matoksi ja aseta huonekalut osittain maton päälle. Sisustuslehtien kodeissa olohuoneen huonekalut harvoin kiertävät seiniä!

 

2. Ikkunaseinät vapaiksi

Älä peitä ikkunoita millään, ei televisiolla, ei verhoilla, ei huonekaluilla, ei sälekaihtimilla. Sisustuslehtien kodeissa käytetään aina kaikki mahdollinen luonnonvalo hyväksi, oli koti sitten moderni valoisa koti tai klassisella antiikilla sisustettu kartanokoti. Siirrä siis televisio olohuoneen ehjälle seinälle tai mieluummin vaikka pois koko olohuoneesta ja siirrä verhot ikkunoiden viereen, jätä kappaverhot ylhäältä pois.

 

3. Huonekasvit

Vihreät huonekasvit tuovat kodikkuutta mihin tahansa kotiin ja raikastavat ilmaa. Sijoita isoja ja pieniä huonekasveja ryhmään olohuoneeseen ja eripuolelle kotia. Huonekasvit on helpompi saada osaksi sisustusta tekemällä niistä näyttävä kokonaisuus sen sijaan että ripottelisit niitä huoneeseen sinne tänne.

 

5. Leikittele muodoilla

Sisustuslehtien kodeissa on usein sopivasti erilaisia muotoja. Esimerkiksi yksi tai pari pyöreää muotoa muuten kulmikkaassa huoneessa tuo kivaa pehmeyttä tilaan. Pyöreä tai soikea peili ja pyöreä sohvapöytä rikkovat takuulla huoneen viivamaista tunnelmaa sopivasti.

 

6. Kivat yksityiskohdat

Tee kiva asetelma kirjoista, maljakosta ja kukista tai kynttilänjaloista, harkitusti. Hävitä kuitenkin ylimääräinen roina hyllyiltä, sillä hyllyt täyttävä krääsä ei näytä hyvältä, vaan sotkulta, vaikka joukossa olisi kauniitakin esineitä. Poimi esineistä kauneimmat ja kokoa ne yhteen näyttäväksi rykelmäksi ja jätä hyllytila muuten vapaaksi. Yksityiskohtia ja pieniä esineitä kannattaa kuitenkin vähän olla, sillä ne kertovat asujastaan ja tuovat persoonallisuutta ja kodikkuutta kotiin.

 

7. Kultaa, kuparia tai lasia

Tuo hieman glamouria kotiisi valitsemalla jokin kiiltävä väri, kuten kulta, hopea tai kupari, tai vaihtoehtoisesti kiiltävä lasi, jota kuljetat yksityiskohdissa eri puolilla kotia.

 

8. Siisti romunurkat ja -hyllyt

Siisteys ja selkeys antavat levollisuutta ja kauneutta, joka on myös ihanan kodikkaan sisustuksen ydin. Siisti siis romunurkat ja hyllyt, ja jos et saa niitä muuten pysymään siistinä, laitan kiertoon kaikki tavarat, joita et tarvitse. Ennen kaikkea on tärkeää hävittää negatiivisia tunteita herättävät tavarat, taulut ja esineet. Sellaisia ei kannata pitää kotonaan.

 

9. Taulut ja kuvat seinillä

Moni nainen arkailee kiinnittää tauluja seiniin. Taulut ja kuvat seinillä ovat kuitenkin todella tärkeä osa kodikasta sisustusta, sillä ne tuovat rytmiä ja ryhtiä, lisäksi ne antavat ilmettä ja väriä. Kuvat voivat olla vaikka naistenlehden sivuja eikä niillä tarvitse olla edes kehyksiä, voit rennosti teipata ne seinään kuin teininä konsanaan. Ja kun kyllästyt, aina kuvat voi vaihtaa!

 

10. Leiki, anna mielikuvituksen laukata

Älä ota sisustusta liian vakavasti, sillä vakavuudella et saa aikaiseksi kodikasta sisustusta, vaan jäykän, ehkä ulkoisesti kauniin, mutta sisäisesti tyhjän huoneen. Anna itsellesi lupa leikkiä, ilotella ja irroitella sisustuksen kanssa, toteuttaa päähänpistoja ja inspiraatioita, sillä voit aina muuttaa sisustusta sitten kun et enää siitä pidä. Tärkeintä on, että uskallat laittaa oman persoonasi likoon!

 

Katso Elloksen sisustus alennuskoodit

 

Katso Scandinavian Design Center alennuskoodit ja ideat

 


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun