Valkoisen valta vihdoinkin ohi - huonekalujätin uudessa kuvastossa ei valkoista näy

Valkoisen valta vihdoinkin ohi - huonekalujätin uudessa kuvastossa ei valkoista näy

24.08.2017

Valkoisen valta sisustuksessa alkaa nyt olla selvästi ohi - siitä on puhuttu jo vuosien ajan. Värit, vieläpä tummat ja syvät sävyt, ovat valtaamassa suomalaisia koteja. Tästä selvä merkki on huonekalujätti Ikean uusimman kuvaston värimaailma. Suomalaisten rakastama huonekaluvalmistajakin luottaa nyt väreihin.

 

Ruotsalaisjätti Ikea on perinteisesti vaikuttanut suomalaisten kotien sisustukseen merkittävästi. Nyt, kun uusin Ikea kuvasto on täynnä värejä, eikä valkoisia seiniä juuri lainkaan näy, voidaan odottaa, että myös tavallisissa suomalaiskodeissa valkoiset seinät alkavat saada maalia pintaan. Sisustussuunnittelijat ovat puhuneet jo vuosia valkoisen valtakaudesta imperfektissä, mutta perinteisesti kuluu useita vuosia ennen kuin suuri yleisö alkaa ottaa uusia trendejä omakseen.

 

Värit ovat näkyneet muun muassa  asuntomessuilla jo vuosia. Tänä vuonna värien läpimurrosta näytti kertovan paljon se, että yhä useampi keittiö oli valkoisen sijaan kokonaan musta. Kuukauden kuluttua Helsingin messukeskuksessa järjestettävät Habitare-messut kertonevat lisää värien uusista trendeistä.

 

Toki värejä on käytetty myös valkoisen valtakaudella, mutta todella hillitysti ja varovasti, esimerkiksi tapetoimalla tai maalaamalla aina yksi seinä huoneesta. Nyt värejä käytetään vallitsevasti, eli siten, että kaikki seinät vedetään rohkeasti esimerkiksi supertrendikkäällä metsänvihreällä. Todella pinnalla olevia värejä ovat myös indigonsininen, vanha roosa ja terrakotta. Myös harmaan ja mudan eri sävyt istuvat suomalaiseen hillittyyn sisustukseen hyvin.

 

Klikkaa itsesi Ikea verkkokauppaan ja fiilistele ihanilla sävykkäillä tunnelmilla: Ikea.

 

Lue lisää väreillä sisustamisesta: Sisusta väreillä oikein


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun