Näin sisustat valoilla - ja helpotat oloasi syksyn pimeässä

Näin sisustat valoilla - ja helpotat oloasi syksyn pimeässä

10.10.2017

Syksyn tullen tärkein asia, johon sisustuksessa kannattaa panostaa, on valaistus. Toki on myös kiva hankkia kaikkea pehmeää, kuten torkkupeittoja ja sisustustyynyjä, taljoja, jotta sisällä vietetty aika tuntuisi mahdollisimman miellyttävältä. Pelkässä kynttilänvalossa ei kuitenkaan talvea kannata viettää.

 

Syksyn tullen hyggeily alkaa todella houkuttaa, kun ulkona puhaltaa kylmä tuuli ja vesisade piiskaa ikkunoita. Sisällä lämmin takkatuli, ihana lämmin talja nojatuolissa ja torkkupeitto jalkojen päällä, kynttilät loimottavat kodikkaasti pöydällä, teekuppi lämmittää käsiä.. Onhan se ihanaa! Mutta pelkästään hyggeilyyn ei silti kannata panostaa talvella! Hyggeilyyn liittyvä hämärä ja pehmeä valaistus ei nimittäin pidemmän päälle välttämättä edistä hyvinvointia.

 

Syksyisin asiantuntijat puhuvat aina valosta: kuinka tärkeää on valaista sisätilat kunnolla silloin, kun luonnonvaloa on niukasti saatavilla. Hyvät valot herättävät kunnolla yöunilta, lakkauttavat melatoniinin tuotannon elimistössä, pitävät virkeänä ja toimintakykyisenä aamusta iltaan saakka. Paras herättäjä on tietysti aamuisin kirkasvalolamppu, jonka ääressä olisi hyvä viettää puolesta tunnista tuntiin heti herättyään, etenkin jos on kaamosmasennukseen taipuvainen. Kirkasvalolamppuja on saatavilla myös upeina designversioina, jolloin sen sisustuksellisestakaan puolesta ei tarvitse tinkiä.

 

Kodin työskentelyvaloiksi suositellaankin riittävän tehokkaita valoja, sillä pelkässä tunnelmavalossa on huono tehdä kodinkaan töitä. Riittävän valaistuksen ei kuitenkaan tarvitse olla rumaa ja kalseaa: aseta kivoja valonlähteitä useita eri paikkoihin, jolloin kokonaisvalaistuksesta tulee pehmeä ja varjoton. Valaise esimerkiksi huoneen pimein nurkka kivalla kohdevalolla ja lisää ylimääräinen pöytävalaisin keittiöön talveksi.

 


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun