Kaksi kolmesta suomalaisesta sisustaa avarasti ja vaaleasti

Kaksi kolmesta suomalaisesta sisustaa avarasti ja vaaleasti

08.06.2018

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset todella pitävät vaaleasta ja avarasta sisustuksesta: kaksi kolmesta haluaa sisustaa kotinsa näin, skandinaavisesti. Olemme todella sisäistäneet Ikean ja Artekin sisustustyylin.

 

Asuntomessujen teettämän tuoreen asukasbarometrin mukaan tumma ja vanhemmilla huonekaluilla sisustettu koti on Suomessa harvinaisempi kuin vaalea, valoisa ja avarasti sisustettu moderni koti. Kaksi kolmesta nimittäin sisustaa kotinsa vaaleaksi. Väreistä valitaan kuitenkin mieluummin tummaa kuin kirkasta, mutta molempia käytetään hillitysti ja harkitusti.

 

Alueellisiakin eroja löytyy: tummempaa ja klassisempaa sisustusta löytyy yleensä vanhemmista asunnoista, kuten Helsingin keskustasta ja maaseudulta. Uudemmat asunnot sisustetaan useammin talon tyyliin sopivalla maulla. Kyselyn mukaan ohjenuorina sisustuksessa ihmiset käyttävät yleensä omaa makua ja mieltymyksiä, mutta ottavat huomioon myös yleisen maun, eli vallitsevat trendit edellisiltä vuosilta.

 

Kyselystä selvisi myös se, että sisustuksen suhteen suomalaiset eivät yllättävää kyllä ole edelleenkään niin tarkkoja kuin kuvittelisi: talon kunto ja piha tulevat panostuksessa ennen sisustusta. Uuden asunnon rakentamisessa satsataan rahallisesti yleisesti ensin asuinalueeseen, sitten itse taloon, jonka koko joustaa asuinalueen hinnan ja vaatimusten mukaan, sekä viimeiseksi sisustukseen.

 

Asuntomessujen vastaava tutkija Kari Tervonen arvioi kuitenkin MTV:n haastattelussa, että moni kyselyssä näkyvistä trendeistä on kuitenkin muuttumassa. Esimerkiksi värimaailma suomalaisissa kodeissa. Pelkistäminen ja vaaleus ovat nähneet Tervosen mukaan jo huippunsa ja nähtävissä on selvä trendi värikkäämpään ja rohkeampaan suuntaan sisustuksessa.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun